OVERBLIK: Sådan er Løkke endt i fedtefadet

Venstre hovedbestyrelse skal tirsdag vurdere, om Lars Løkke Rasmussen kan fortsætte som partiets formand efter den seneste tids kritik og massive medieopmærksomhed omkring Venstres tøjkøb og betaling af ferierejser.

Her er nogle af de vigtigste nedslag i udviklingen i sagen.

* 13. maj: Ekstra Bladet skriver, at Løkke fra december 2010 til september 2011 har fået betalt tøj og sko af Venstre til en værdi af 152.000 kroner. Tøjsagen kommer oven i Løkkes to tidligere bilagssager og vækker vrede i dele af Venstres bagland, og medlemmer af partiets hovedbestyrelse kræver en redegørelse.

* 16. maj: Venstre oplyser i et medlemsbrev, at man har betalt en rejse til Mallorca for Løkkes kone og yngste søn oven på valgkampen i 2011. Mangeårigt folketingsmedlem Birthe Rønn Hornbech kritiserer i skarpe vendinger partiformandens forhold til penge.

* 17. maj: Det kommer frem, at Venstres partikasse har betalt for ekstra rengøring på ikke-ryger-hotelværelser, hvor Løkke har røget.

* 20 maj: På et fremskyndet møde udtrykker Venstres forretningsudvalg fuld tillid til Løkke, efter at formanden har forklaret sig i sagen om købet af tøj og flybilletter. Trods tillidserklæringen ulmer uroen fortsat i baglandet.

* 25. maj: Venstre får en vælgerlussing i forbindelse med valget til EU-Parlamentet. Partiet får blot 16,7 procent af stemmerne og mister et mandat. I sin tale på valgaftenen tager Løkke det fulde ansvar for det skuffende resultat og fortæller, at han vil fremrykke Venstres hovedbestyrelsesmøde.

* 30. maj: Jens Rohde, medlem af EU-Parlamentet for Venstre, kræver Løkkes afgang som formand og får opbakning fra Venstre i Viborg. Kommuneforeninger i flere byer følger efter og vil have Løkke vippet af pinden.

* 1. juni: Venstre styrtdykker i en meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau. 21,2 procent af vælgerne støtter partiet. Det er den næstlaveste Venstre-måling i de 12 år, Voxmeter har lavet meningsmålinger for Ritzau.

* 2. juni: Preben Bang Henriksen trækker som det første folketingsmedlem offentligt støtten til Løkke. Inden for få timer gør Birthe Rønn Hornbech og erhvervsordfører Kim Andersen det samme.

* 3. juni: Venstres hovedbestyrelse mødes i Odense for at drøfte partiets og Løkkes fremtid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip