OVERBLIK: Sådan har sporarbejdet forsinket togpassagerer

admin

427 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Onsdag har Banedanmark måtte meddele pendlerne mellem Nyborg og Odense, at de heller ikke torsdag kan køre i tog på strækningen. Det sker, efter at passagererne siden pinsen har måttet benytte sig af togbusser i stedet, fordi et planlagt sporarbejde ad flere omgange er blevet forsinket.

Sporarbejdet strækker sig samlet over en periode fra 29. april til 8. august. Planen var, at der i Kristi himmelfartsferien og pinsen skulle være helt lukket for togtrafik på strækningen.

Her er et overblik over hele forløbet:

* Lørdag i Kristi himmelfartsferien, den 7. maj, bliver arbejdet forsinket, så togene først kan køre mandag morgen. Togene skulle ellers have kørt fra søndag. Forsinkelsen skyldes, at man er stødt på en nedlagt gangtunnel i Odense.

* Søndag den 8. maj om aftenen må Banedanmark skuffe passagererne med, at arbejdet stadig trækker ud. Meldingen er, at der fra mandag til fredag blot kører ét tog i timen i hver retning.

* Mandag den 9. maj bliver det dog ændret, og togdriften indstilles helt. Denne gang sættes der ikke en prognose på, hvornår sporet åbner igen.

* Tirsdag den 10. maj kommer der gode nyheder fra Banedanmark: Onsdag den 11. maj fra om morgenen kan der igen køre tog på strækningen. Denne gang holder prognosen, og togene kører fra onsdag.

* I pinsen lukker strækningen som planlagt fra fredag den 13. maj om aftenen, hvor sporarbejdet igen optages for fuld kraft. Planen var, at togene igen skulle køre fra tirsdag morgen.

* Men mandag den 16. maj får de østfynske pendlere igen dårlige nyheder. Sporarbejdet er blevet forsinket, og de må vente til tirsdag eftermiddag, før togene igen kan køre. Det bliver dog heller ikke til virkelighed, og tirsdag aflyses togene helt.

* Heller ikke den 18. maj kan pendlerne komme med toget, for tirsdag kan Banedanmark fortælle, at det ikke vil være muligt at sende tog ud på strækningen. Banedanmark håber, at togene kan køre igen torsdag.

* Men det bliver altså heller ikke til virkelighed, for onsdag 18. maj kom den seneste melding om, at arbejdet fortsat er forsinket, og at togene heller ikke kører torsdag.

Kilder: Banedanmark

/ritzau/