OVERBLIK: Sådan vil Skat få styr på pengene

Flere kommuner mærker lavvande i kassebeholdningen, efter at Skat har stoppet sit omstridte it-system, EFI, til at inddrive gæld.

Og der er fokus på at få rettet op på systemet. Fredag præsenterede skatteminister Karsten Lauritzen (V) en plan for, hvordan der skal komme styr på skattevæsnet igen.

Læs mere om Skats plan for at komme på ret kurs:

* Skatteministeriet skal i samarbejde med Skat og eksterne eksperter udvikle et nyt it-system og lægge en ny strategi.

* Det skandaleramte digitale inddrivelsessystem, EFI, har fået det endelige dødsstød og lukkes gradvist ned. I 2019 skal det nye digitale inddrivelsessystem stå klar.

* Indtil da tilføres Skat ressourcer, så der kan inddrives skat fra dårligere betalere manuelt.

* En ny enhed i Skatteministeriet skal arbejde på at forenkle inddrivelseslovgivningen, så den bliver lettere at administrere.

* Samtidig skal enheden finde ud af, om det er muligt at opkræve de mange milliarder Skat har ude og svømme, ligesom enheden skal vurdere, om det er muligt at finde de personer, der uretmæssigt er blevet afkrævet skat.

* Der skal oprettes en ny særlig task force med fokus på kontrol af udbytteskat, ligesom der nedsættes en tværfaglig og tværministeriel arbejdsgruppe på udbytteområdet, som skal se på, om lovgivningen på området er tilstrækkelig.

* Den nye task force skal også undersøge pengeinstitutternes ageren på området, fordi det ifølge Skat tyder på, at nogle pengeinstitutter tilsyneladende ikke har fortolket skattereglerne om aktieudlån korrekt.

* Desuden vil en ny overvågnings- og analyseenhed fremover overvåge alle typer af udbetalinger i Skat, ligesom der etableres en ny antisvindel-enhed målrettet international svindel og kriminalitet på skatteområdet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip