OVERBLIK: Sådan vil Venstre skabe vækst

Statsminister Helle Thorning Schmidt (S) begyndte tirsdag at præsentere regeringens forslag til at skabe vækst især i udkantsområder. Også Lars Løkke Rasmussen er i disse dage i gang med at forklare danskerne, hvordan Venstre vil skabe vækst.

Onsdag og torsdag rejser Venstres statsministerkandidat rundt i Danmark for at besøge virksomheder, butikker og landmænd og præsentere partiets mærkesager og vækstinitiativer.

Her kan du læse om en fem af de væsentlige forslag, Venstre har på området:

1. Skatte- og byrdestop: Venstre vil gennemføre et skattestop, der forhindrer stigninger i skatter og afgifter. Samtidig vil partiet indføre et byrdestop, der betyder, at virksomheder ikke skal pålægges ekstra økonomiske byrder.

2. 250 millioner kroner til sanering i punktafgifterne: Venstre vil lette og forenkle de såkaldte punktafgifter, der blandt andet indebærer afgifter på nødder, chokolade og en række andre fødevare- og miljøområder.

3. Afskaffelse af NOx-afgift: Venstre vil helt afskaffe afgiften på brændsler, hvor der ved forbrænding sker udledning af NOx til luften. Ifølge Venstre skal det sikre produktion og arbejdspladser i Danmark frem for at arbejdspladser og indtægter flyttes til udlandet.

4. 16 forslag til bedre vilkår for fødevareerhervet: Venstre vil gennemføre de 16 forslag, som de tidligere har præsenteret, og som samlet set skal øge produktionen. Blandt andet skal det skal være tilladt at gøde mere på markerne, og "uhensigtsmæssig overimplementering af EU-regler" skal stoppes.

5. Genindførelse af boligjobordningen: Venstre vil igen indføre boligjobordningen - også kaldet håndværkerfradraget - der betyder, at man kan kan få tilskud til rengøring, børnepasning og renovationsarbejde i sin bolig.

Kilde: Venstre

/ritzau/

 

Dagens Gossip