Overborgmester jubler over ny metrolinje i København

Det er en lykkelig overborgmester i København, der onsdag får et af sine højeste ønsker opfyldt om en udbygget metro til Sydhavnen.

- Alle ved, at det har været et af mine stærkeste ønsker at få udbygget metroen. Vi får en Sydhavnsmetro, en Nordhavnstunnel og mere metro i Nordhavn. Det er en utroligt vigtig aftale om bedre trafik i København, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en skriftlig kommentar.

Onsdag indgik regeringen og Københavns Kommune en aftale om at bruge 8,6 milliarder kroner på metro til Sydhavnen.

Som led i aftalen mellem regeringen og Københavns Kommune er parterne også enige om at anlægge en tunnel til den kommende bydel i Nordhavn, hvor der allerede bygges.

Sidste år besluttede et politisk flertal på Københavns Rådhus - bestående af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, De Radikale og Dansk Folkeparti - at afsætte to milliarder kroner til projektet over de kommende år.

Det skete i forbindelse med budgetforhandlingerne.

Den gang kaldte Frank Jensen beslutningen "historisk", men understregede samtidig, at det var afgørende at få staten med, hvis Sydhavnsmetroen skulle blive til virkelighed.

Den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev glæder sig også over den nye aftale om at udvide Københavns metro til både Ny Ellebjerg Station i Sydhavnen og til Nordhavn.

- Mere betyder, at byen hænger bedre sammen. Det giver flere muligheder for virksomheder, der gerne vil lave forretning i København, og dermed flere job. Det er godt, både for borgerne i Sydhavnen og i Nordhavn, men også for københavnerne generelt, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip