Overenskomstforhandlinger genoptages klokken 17

Skrevet af admin

14/02/2015

Dagens topnyheder

Forhandlingerne om en ny overenskomst for en halv million offentligt ansatte i kommunerne bliver genoptaget lørdag eftermiddag klokken 17.

Det siger formand for FOA, Dennis Kristensen.

- Når vi mødes klokken 17, skal vi i gang med de generelle forhandlinger, som vi skulle være startet med fredag klokken 12:30, siger han til Ritzau.

Forhandlingerne blev indstillet fredag omkring midnat uden resultat, og Dennis Kristensen giver Finansministeriet skylden for pausen i forhandlingerne.

- Vi har misset et døgns tid. Jeg forventer, at når vi er indkaldt til klokken 17, så er det fordi, at kommunerne er på plads med deres lærerproblem, så der kan komme fuld turbo på de generelle forhandlinger.

- Der var rimelig enighed mellem lærerne og kommunerne, og så kan jeg kun konstatere, at der er en tredje part, der står i vejen. Finansministeriet har skullet høres. Forhåbentlig er KL og lærerne på plads til den tid, siger han.

Hvad det er, KL skulle afklare med sit bagland, ønsker de ansattes chefforhandler Anders Bondo Christensen, der til daglig er formand for Danmarks Lærerforening, ikke at kommentere.

Men han kalder forhandlingerne med KL "anderledes konstruktive".

Kommunernes Landsforening (KL) og Forhandlingsfællesskabet skal forhandle en ny aftale på plads for over 573.000 lærere, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, pædagoger og politibetjente.

Chefforhandlere Michael Ziegler (K) og Anders Bondo Christensen med følge satte sig fredag middag for at lave en aftale på det kommunale plan.

Ikke meget er sluppet ud fra forhandlingerne, men som altid ved overenskomstforhandlinger er løn et tilbagevendende tema.

/ritzau/