Overenskomstforhandlinger i dansk ishockey brudt sammen

Først var der krig i fodboldens verden mellem Dansk Boldspil-Union og landsholdsspillerne over vilkårene for at optræde på landsholdet, og nu er en konflikt med flere paralleller brudt ud i dansk ishockey.

Forhandlingerne om en fremtidig overenskomst i dansk ishockey er nemlig brudt sammen, og klubberne truer med massefyring af spillere, hvis ikke de efterkommer ultimativt krav. Det skriver Ekstra Bladet.

På den ene side står klubberne og Danmarks Ishockey Union (DIU), mens spillernes og deres fagforening står på den anden.

Klubberne har angiveligt givet spillerne et ufravigeligt krav om, at rettighederne til hver enkelt spillers kommercielle rettigheder skal ligge hos den enkelte spiller og ikke hos fagforeningen, men det vil spillerne ikke gå med til.

- Spillerne står sammen, og vi kommer ikke til at trække vores rettigheder eller krav om aftaleret tilbage, siger spillernes talsperson for forhandlingsudvalget, VM-målmand Sebastian Dahm, til Ekstra Bladet.

- Flere spillere er af deres klubber blevet meddelt, at de vil få ophævet deres kontrakter, hvis ikke de opgiver deres aftaleret og trækker deres rettigheder tilbage fra DEF (fagforeningen, red.). Det kommer ikke til at ske, slår Sebastian Dahm fast.

DEF mener ikke, at de nuværende standardkontrakter til spillerne er rimelige, og derfor vil de gerne have ændret på disse. Det gælder blandt andet eksisterende forhold omkring tre måneders prøvetid, arbejdsskadedækning og et fagligt system til at løse uoverensstemmelser.

Fagforeningen forventer dog ikke, at klubbernes trusler føres ud i livet, og det forventes, at forhandlingerne bliver genoptaget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip