Overlæge maner til besindighed efter ebola-frygt hos politi

Politiets Station City i København lukkede tirsdag kortvarigt af frygt for ebolasmitte, da en nigeriansk mand med influenzasymptomer besøgte stationen.

Men der er ingen grund til at gå i panik.

Det fastslår overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospital Skejby, der understreger, at han ikke kender den aktuelle episode fra Station City.

- Selv om ebola er en alvorlig infektion, er der ingen grund til at gå i panik. Vi har rimelig god viden om, hvordan den smitter. Sygdommen smitter ikke ved berøring. Den er ikke luftbåren og smitter ikke ved dråbeinfektion, siger Lars Østergaard.

- Derfor er der ingen grund til at frygte for ebolasmitte, hvis man skulle møde en influenzaramt person fra Afrika i Netto, siger han.

På grund af frygt for ebola besluttede Københavns Politi tirsdag eftermiddag at lukke ekspeditionen på Station City på Vesterbro.

Årsagen var, at betjente ved stationen var i nærkontakt med en mand fra Nigeria med kraftige influenzasymptomer, oplyser politiet.

Såvel den syge mand som betjente blev isoleret.

En læge blev tilkaldt for at vurdere situationen, og efter kort tid blev sagen opklaret - manden lider ikke af en smitsom sygdom.

- Infektionen driver ikke rundt i luften og kan ramme én via luften. Den er ikke dråbebåren, så hvis man sidder i en bus eller en flyvemaskine, og der er en, der nyser eller hoster, så får man ikke infektionen på sig, siger han.

Ebola smitter ved kontakt med blod og andre kropsvæsker fra personer eller lig, der er inficeret med ebola-virus.

Sundhedsstyrelsen har tidligere vurderet, at der er lille risiko for, at ebola kommer til Danmark. Skulle det ske, er der et velfungerende sundhedsberedskab, oplyser styrelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip