Overlæger: Ressourceforløb kan være sundhedsskadelige

Formålet med de såkaldte ressourceforløb er, at de skal hjælpe svage ledige ind på arbejdsmarkedet. Men det er ikke altid, det går efter planen. Det skriver DR.

- Vi oplever faktisk, at patienterne nogle gange er blevet mere syge af den måde, de er blevet behandlet på af Jobcentret, end de var i forvejen, siger Rolf Petersen, som er overlæge ved arbejdsmedicinsk afsnit ved Slagelse Sygehus til tv-programmet DR2 Undersøger.

Læs mere: Flere døde end i job efter ressourceforløb

I flere tilfælde er ressourceforløbene nemlig så opslidende, at de gør syge borgere mere syge, hævder Rolf Petersen og professor Johan Hviid Andersen fra Universitetsklinikken i Herning.

Langt færre får tildelt førtidspension efter den 1. januar 2013, hvor den daværende regering indførte en reform af førtidspension og fleksjobområdet.

Nu sendes ansøgere til førtidspension ofte i ressourceforløb, hvor kommunen forsøger at forbedre deres arbejdsevne. Det kan for eksempel være ved støtte fra en mentor, få timer om ugen på en virksomhed, eller særlig fysisk træning og terapi.

 

Dagens Gossip