Overlevende sagsøger medier efter supermarkedsterror

Da en gruppe mennesker 9. januar krøb i skjul bag en køledisk i et jødisk supermarked i Paris, kunne den bevæbnede islamist, der angreb supermarkedet, i princippet have set live på fransk tv, hvor gidslerne befandt sig.

Seks af de overlevende fra terroraktionen, hvor fire blev dræbt, sagsøger nu franske medier for at bragt deres liv i fare ved at sende live fra gidseltagningen, skriver AFP.

Sagsøgernes advokat, Patrick Klugman, fremhæver tv-stationen BFMTV, hvis dækning viste, hvor gidslerne, heriblandt en baby og et treårigt barn, gemte sig.

- Mediernes arbejdsmetode med at dække i realtid i denne type situationer svarer til at anspore nogen til at begå en forbrydelse, siger Klugman.

Havde gerningsmanden, Amedy Coulibaly, fulgt med på tv, havde han nemt kunnet finde frem til gruppen og dræbt dem, forklarer advokaten, og han tilføjer, at gerningsmanden fulgte med i dækningen af sin ugerning og havde været i kontakt med journalister fra BFMTV.

Straffen for at bringe andres liv i fare ved bevidst at ignorere sikkerhedshensyn er maksimalt et års fængsel og bøde på 15.000 euro, cirka 112.000 kr.

/ritzau/

 

Dagens Gossip