Overraskelse: Hvem gemmer sig bag masken i ny Batman-film?

Skrevet af Sol Stoffregen

|

23/08/2013

Dagens topnyheder

Måneders lange spekulationer om den kommende Batmans identitet er indstillet, efter filmselskabet Warner Bros. afslører hvem, der trækker i kappen og sætter skurkene på plads.

Christan Bale, der havde rollen som Batman i de sidste tre film af Christopher Nolan, afløses af den 41-årige amerikanske skuespiller: Ben Affleck.

Ben Affleck fungerer både som skuespiller og instruktør, men han er mest kendt for sine roller i film som "Good Will Hunting" fra 1997 og "Pearl Harbor" fra 2001. Førstnævnte film vandt filmstjernen en Oscar for. Ligeledes blev der sendt en Oscar samme vej for hans skuespil i og instruktion af filmen "Operation Argo" fra 2012.

Følg Dagens.dk på Facebook - gratis nyheder hver dag

- Vi vidste, at vi fik brug for en helt speciel skuespiller til at udfylde rollen som en af DC Comics mest populære superhelte gennem tiden. Ben Affleck passer bestemt på den beskrivelse, og mere til, siger Greg Silverman, kreativ direktør ved Warner Brothers.

Beskeden om valget af Ben Affleck kom sent torsdag aften. Han kommer til at spille den ene af hovedrollerne i filmen "Superman vs. Batman", hvor Henry Cavill snupper den anden hovedrolle som Superman.

Filmen med de to superhelte får premiere i 2015. Det er første gang, at Batman og Supermand skal optræde sammen.

Superhelteuniverset er ikke nyt for Ben Affleck, eftersom han spillede hovedrollen i "Daredevil" fra 2003, hvor han er en blind, akrobatisk superhelt, der bekæmper kriminalitet. 

Batman blev set af verden for første gang i tegneserien "Detective Comics 27" fra maj 1939. Bag den sortklædte selvtægtsmand står tegneren Bob Kane og forfatteren Bill Finger.