Overraskende rapport: Danmark i top i Europa til at drive togkørsel

Når en stor del af danskerne skal sætte ord på, hvordan de oplever togdriften herhjemme, så er det sjældent superlativerne, der bliver hevet frem. 

Det er i stedet forsinkelser, IC4-skandale, køreledninger, aflysninger og dyre billetter - men en ny rapport udarbejdet af The Boston Consulting Group, udpeger Danmark som et af de lande i Europa, der har bedst styr på togdriften. 

Læs også: IC4 tog i nyt sammenstød

Rapporten vuderer landende ud fra parametrene punktlighed, hastighed og billetpris, og her rangerer Danmark altså helt i top, hvor vi kun er overgået af Schweiz og Sverige, mens vi deler tredjepladsen med Frankrig. 

En kuriøs detalje ved rapporten er, at landende også bliver vurderet efter, hvor mange offentlige penge, der bliver givet til togtrafikken. Her har de problemfyldte IC4 og IC2-toge alene kostet skatteyderne 6.8 milliarder, men på trods af det beløb, er vi tilsyneladende stadig bedre og mere effektive end de fleste lande i Europa. 

Rapporten understreger dog, at det at bruge offentlige penge på togdrift ikke nødvendigvis giver bedre toge. 

Læs også: Forsker: IC4-togene godt på vej

- Brugen af offentlige investeringer i togdrift er ikke nødvendigvis en tryllestav til at forbedringer, skriver de i konklusionen. 

Hele rapporten bliver først frigivet fredag, men rangeringen af landende er allerede tilgængelig, og her er det især de sydeuropæiske lande, der dominerer bunden af listen. 

Her er det især sikkerhedsproblemer, der holder Portugal, Polen og Slovakiet i bunden af listen. 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip