Overrasket badminton-boss: Spillerne burde sige tak

Badminton Danmark har få uger før VM for blandede hold brudt med fem spillere, da den nye kollektive sponsoraftale for landsholdet er i strid med deres individuelle kontrakter.

Formanden for Badminton Danmark, René Toft, er forundret over, at det er kommet så vidt.

- Når spillerne stiller op for landsholdet, så skal de stille op med vores sponsor. De burde faktisk sige tak, for når de stiller op, får de to tredjedele af sponsorindtægten, mens Badminton Danmark får den sidste tredjedel, siger Toft.

Årsagen til bruddet med de fem spillere er, at badmintonforbundet har indgået en aftale med småkagefirmaet Danisa, der har købt sponsorrettighederne til landsholdets bluser under Sudirman Cup.

De fem spillere; Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen har i forvejen individuelle aftaler med en konkurrerende småkageproducent Kjeldsen Cookies.

Hvis striden mellem Badminton Danmark og fem af landets bedste badmintonspillere skal løses, så er det spillerne, der skal finde en løsning i forhold til deres individuelle kontrakter.

- Spillerne må få deres forhold bragt i orden. De må få styr på deres individuelle kontrakter i forhold til den kollektive aftale, de har lavet med Badminton Danmark angående landsholdet.

- De har jo i bund og grund skrevet under på to kontrakter, der er i strid med hinanden, siger René Toft.

Badminton Danmark vidste inden aftalen blev indgået, at der kunne opstå et problem, men René Toft er overrasket over, at det nu er kommet så vidt, som det er.

- At spillerne ville lave så store problemer ud af det her og nu nægter at gøre, hvad de er kontraktligt forpligtet til i forhold til samarbejdsaftalen, det havde jeg alligevel ikke regnet med.

- De siger, at deres individuelle kontrakt er mere gældende end vores kollektive kontrakt, men vi må ikke se deres individuelle kontrakter.

- Vi ville ellers gerne se den ordlyd i deres individuelle kontrakt, der forbyder dem at stille op på grund af deres individuelle sponsor, siger René Toft.

At det er en virksomhed, der er konkurrent til spillernes individuelle sponsor, som Badminton Danmark har valgt at skrive kontrakt med, ser Toft ikke noget forkert i.

- Vi kan tegne sponsorater med, hvem vi har lyst til. Spillerne har ikke eksklusivitet på en branche. Det kan jeg forsikre.

- Vi har en kollektiv aftale, som gør, at vi kan tegne sponsorater for alt, der har med landsholdets aktiviteter at gøre, siger Toft.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip