Overrasket Barfoed: Jeg havde forventet at blive valgt

De Konservative mister to mandater i Folketinget, efter at vælgerne endnu en gang har svigtet det tidligere regeringsparti.

Det dårlige valg betyder blandt andet, at partiets tidligere formand Lars Barfoed ikke har fået en plads i Folketinget.

- Jeg er faktisk meget overrasket over, at jeg ikke er valgt ind. Vi havde forventet, at vi ville få et mandat i Københavns Storkreds, hvor jeg var opstillet, men sådan gik det jo desværre ikke, siger Lars Barfoed til Ritzau.

Lars Barfoed har siddet i Folketinget for De Konservative siden 2001 og har været justits-, transport- samt familie- og forbrugerminister.

Nu slutter tiden i politik for Barfoed, og derfor påbegynder han snart arbejdet med at finde et nyt job.

- Jeg har en god portion erfaring fra arbejdsmarkedet, inden jeg blev valgt ind i Folketinget, hvor jeg arbejdede i detailhandlen og var direktør i Finansrådet.

- Derudover har jeg stor erfaring fra Folketinget og regeringen, og nu håber jeg, at den viden og erfaring kan bruges i en anden sammenhæng, siger Lars Barfoed.

Selvom Barfoed ærgrer sig over, at det ikke blev til en femte periode i Folketinget, så forsøger han at se positivt på situationen.

- Man må forsøge at se lyst på det her. Det kan være meget sundt at prøve noget andet nu, mens tid er, siger 57-årige Barfoed.

De Konservative fik seks mandater og kan sammen med resten af blå blok samle nøjagtigt 90 mandater, som der skal til for at få flertal i Folketinget. Alligevel ser Lars Barfoed skeptisk på situationen for en ny blå regering.

- Det er naturligvis dejligt, at blå blok genvinder magten, men det kan blive ganske svært at navigere for en regering, som kun har 90 mandater. Det betyder, at alle fire partier får vetoret, siger han.

Også en anden profil fra De Konservative må sige farvel til politik. Mike Legarth har siddet i Folketinget for partiet siden 2007, men mister nu sit mandat.

- Det har været et skidt valg, og vi er gået meget tilbage. Derfor ser jeg ikke en fremtid for mig i dansk politik, siger Mike Legarth.

- Nu starter livet igen på mandag. Jeg skal selvfølgelig lige sunde mig oven på nederlaget, men jeg har mit firma, som jeg vil fokusere på.

Mike Legart er direktør i sit eget firma, Connection Inkasso.

/ritzau/

 

Dagens Gossip