Overrasket hollandsk træner: Vi kan stadig blive bedre

Det kom som en overraskelse for Hollands træner, Louis van Gaal, at hans mandskabs første kamp ved VM i Brasilien blev vundet på så overbevisende vis, som det var tilfældet med 5-1-sejren over Spanien.

- Det er ikke, hvad du forventer af din første VM-kamp. Jeg havde regnet med den slags mål, men ikke så mange af dem, indrømmer den hollandske træner.

De to dobbelte målscorere Robin van Persie og Arjen Robben stod begge bag fremragende mål mod de spanske verdensmestre, der gennemlevede Spaniens værste VM-nederlag siden 1962, hvor de tabte 2-6 til Skotland.

- Det har alt at gøre med strategi og spillernes vilje til at omdanne deres chancer med overbevisning, siger den kommende Manchester United-manager om de flotte mål.

Han mener dog stadig, at hollænderne kan blive bedre.

- Ja, uden tvivl. Det kunne man se i de sidste 20 minutter, hvor vi virkelig begyndte at spille bolden rundt. Resultatet giver spillerne selvtillid, og jeg forventer, at vi spiller bedre, siger 62-årige Louis van Gaal.

Til trods for det sensationelle resultat maner han samtidig til ro og siger, at spillerne har erfaringen til ikke "at fortabe sig i eufori".

Hollænderne skal nu møde Australien i Porto Alegro onsdag, og her forventer van Gaal ikke endnu et målorgie.

- Australierne kan spille defensivt, og det vil gøre det til en helt anderledes kamp, fastslår han.

Ud over Spanien og Australien er Holland også i gruppe med Chile.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip