Oversvømmelser i Marokko har kostet mindst 32 livet

Antallet af omkomne efter tre dage med det, som indbyggerne betegner som det mest voldsomme uvejr i det sydlige Marokko i årtier, er steget til mindst 32, oplyser myndighederne i det nordafrikanske land mandag.

Uvejret, der har stået på siden lørdag har forårsaget oversvømmelser i store dele af den sydlige del af landet ved foden af Anti-Atlasbjergene, men meldingen om uvejret blev endelig aflyst mandag eftermiddag.

Indenrigsministeriet kom samtidig med det opdaterede antal døde til mindst 32 samt besked om, at seks var savnet.

Redningshold havde tidligere bjærget 11 lig fra oversvømmelserne i nærheden af Talmaadart-floden i Guelmim-regionen på kanten af Sahara, hvor størstedelen af uvejret hærgede.

Myndighederne siger, at to andre personer er savnet i det samme område, mens mindst fem i alt er borte i områderne, der omfatter Ouarzazate og Marrakesh, hvor biler og træer blev fejet af sted af de rasende vandmasser.

En pige på ni år er blandt de seks mennesker, der blev revet med af den svulmende Tamsourt-flod, også Guelmim.

- Vi har ikke set noget lignende siden oversvømmelserne i 1986. Folk har været meget bange. En familie, der vendte hjem efter et bryllup, blev revet med af vandmasserne, og vi aner ikke, hvad der er blevet af dem, siger beboeren Mustapha al-Gemrani telefonisk til AFP.

Men nu er vejret blevet bedre, og helikopterne hænger over de ramte områder.

Myndighederne har etableret krisecentre i de værst ramte områder, og hoffet har meddelt, at det vil dække ofrenes begravelser og medicin til de tilskadekomne.

Styrtfloder er almindelige i Marokko, hvor fire børn druknede i nærheden af Ouarzazate i september.

Myndighederne har optrappet et alarmsystem i dalene i Atlas-regionen, særligt i Ouriki-turistområdet, syd for Marrakesh, hvor hundredvis af mennesker forsvandt ved pludselige oversvømmelser i 1995.

/ritzau/

 

Dagens Gossip