Oversvømmelser i Texas koster 15 mennesker livet

Det voldsomme uvejr, der de seneste dage har hærget det sydlige USA, har kostet adskillige mennesker livet, og flere personer savnes fortsat, rapporterer den amerikanske tv-kanal CNN.

15 mennesker er omkommet i delstaten Texas, mens seks personer har mistet livet i delstaten Oklahoma. I det nordlige Mexico har uvejret dræbt 14 mennesker, skriver CNN. De dræbte er omkommet i enten oversvømmelser eller tornadoer, der også hærger området.

Storbyen Houston i Texas er et af de steder, der er hårdest ramt. Og ifølge de amerikanske meteorologer er der mere vand og stormvejr på vejr. Frem til søndag er der varslet uvejr, og det kan brede sig endnu længere nordpå i Texas, skriver CNN.

Hundredvis af mennesker er blevet evakueret fra områder i den amerikanske delstat, der trues af oversvømmelser.

Amerikansk politi evakuerede onsdag beboere i området omkring en stor dæmning sydvest for storbyen Dallas, hvor oversvømmelser flere steder har forvandlet hele boligkvarterer til søer.

Den store dæmning er ved at bukke under for de enorme vandmasser, hvilket frygtes at udløse en flodbølge mod et mindre beboelsesområde syd for Dallas. Myndighederne forsøger at stabilisere dæmningen.

- Ingeniører har beset dæmningen, og de forudser ikke, at den bryder sammen, skriver det lokale politi i en meddelelse.

I mandags faldt der 28 centimeter regn i Houston, mens dele af byen Austin har fået omkring 18 centimeter nedbør.

I begge byer er helikoptere sat ind for at bringe beboerne i de værst ramte områder i sikkerhed.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip