Oversvømmelser koster mindst fem livet i Bayern

Mindst fem mennesker har mistet livet i oversvømmelser i den sydtyske delstat Bayern. Oversvømmelserne skyldes længere tids regn. I tusindvis af huse er desuden uden elektricitet. Det oplyser myndighederne i regionen torsdag ifølge Reuters.

Brandvæsnet har fundet ligene af tre kvinder i kælderen af et oversvømmet hus i byen Simbach am Inn 120 kilometer øst for storbyen München.

På en anden grund i samme by fandt man også liget af en mand, der ifølge myndighederne også havde mistet livet som følge oversvømmelserne.

I den nærliggende landsby Julbach har udrykningspersonale fundet liget af en druknet kvinde på en træstamme, der lå og flød i en flod. Hendes hus er tilsyneladende kollapset, oplyser politiet i området.

Samtidig savnes fire personer i Rottal-Inn-distriktet.

- Vi forventer det værste, siger Michael Emmer, der er talsmand for politiet.

Dykkere søger nu efter de savnede.

Oversvømmelserne har ramt et område på omkring 160 kvadratkilometer nær grænsen til Østrig, og ifølge myndighedernes opgørelse over skaderne er der sket skader for et tocifret millionbeløb målt i euro.

Regionens guvernør, Michael Fahmueller, beskriver ødelæggelserne som "skrækkelige scener".

- Vi har haft oversvømmelser før, men denne gang er det så meget værre. Vi har været i gang med at genopbygge alt i et års tid, så husene var nyrenoverede fra top til bund. Og de er alle samme ødelagte igen, fortæller Sieglinde Simboeck, der bor i Simbach am Inn.

Efter flere hundredtusinder huse har mistet adgang til elektricitet, har myndighederne udstedt et nødtilskud på 1500 euro - svarende til lidt over 11.000 kroner - til de hårdest ramte ofre, oplyser en regeringskilde til Reuters.

Ifølge vejrudsigten kan regionen vente mere regn torsdag, hvilket kan besværliggøre myndighedernes redningsaktioner.

Tidligere på ugen er også andre dele af Tyskland blevet ramt af oversvømmelser, og tre mennesker har i den forbindelse mistet livet i den sydvestlige stat Baden-Wuerttemberg.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip