OW Bunker-aktionærer slår sig sammen

En kreds af aktionærer i OW Bunker har stiftet en ny forening, Foreningen OW Bunker-Investor. De vil sammen undersøge, om de kan hive tabte investeringer hjem fra den krakkede olievirksomhed til de mange aktionærer. Det oplyser Dansk Aktionærforening.

- Selvfølgelig kan man miste penge på at investere i enkeltaktier, men her er vi blevet solgt et selskab på falske forudsætninger, siger Morten Schwartz Nielsen, der er formand for Foreningen OW Bunker-Investor, i en pressemeddelelse.

- Det er helt uacceptabelt både for os som aktionærer og for tilliden til det danske aktiemarked, mener han.

Foreningen åbner for indmeldelser efter nytår, og den er stiftet på initiativ af Dansk Aktionærforening.

Siden O.W Bunkers konkurs er Dansk Aktionærforening blevet kontaktet af flere end 6700 private og professionelle aktionærer. Da OW Bunker gik konkurs, ejede de aktier i selskabet for over 350 millioner kroner.

Den nye forening er ikke den eneste, der ser på, om der er penge at hente efter konkursen. Også store danske pensionsselskaber og institutionelle investorer er ved at undersøge, om der er noget at komme efter.

Og den nye forening vil arbejde parallelt med og i dialog med de store aktionærer, der har indledt deres egen advokatundersøgelse af OW Bunkers krak.

- Det er vigtigt, at vi holder alle døre åbne, indtil vi er blevet klogere på, præcis hvad der er foregået i tiden før og efter OW Bunkers børsnotering i marts, siger Morten Schwartz Nielsen.

- Vores fokus vil primært være at søge økonomisk kompensation til aktionærerne, men vi vil også meget gerne medvirke til, at der placeres et klart ansvar for dette ufattelige tab af værdier, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip