OW Bunker-bestyrelse godkendte ikke millionkredit

Skrevet af admin

20/11/2014

Mest læste i dag

Den tidligere bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen og resten af den tidligere bestyrelse i det krakkede selskab OW Bunker så ikke konkursen komme, før det var for sent.

- Bestyrelsen er lige så rystet og forundret som omverdenen over hvorledes de konstaterede tab på henholdsvis risk management og tilgodehavender i datterselskabet Dynamic Oil Trading har kunnet opstå, skriver den tidligere bestyrelse i en pressemeddelelse.

Både Niels Erik Jensen og den tidligere bestyrelse fraskriver sig ansvaret for selskabets konkurs. De kreditter, der førte til OW Bunkers krak, var ikke godkendt af bestyrelsen. Direktionen har ført bestyrelsen bag lyset, mener den tidligere bestyrelse.

- Der er sket et brud på reglerne, siger Niels Henrik Jensen til TV2 Finans.

På meget kort tid, som et lyn fra en klar himmel, blev selskabet sat i en meget svær situation, som ultimativt førte til en konkurs.

Et væsentligt element i OW Bunkers konkurs var en millionstor kredit givet af OW Bunkers datterselskab i Singapore, og som pludselig faldt til jorden.

Kreditten sendte hele selskabet ud i en konkurs, og det er de kreditter, som bestyrelsen nu afviser, at de havde kendskab til.

Først sent i forløbet blev bestyrelsen gjort bekendt med de store kreditter, der var blevet givet af selskabets datterselskab i Singapore.

- Man når ikke at komme til bunds i den problematik, inden konkursen indtræder, lyder det fra den tidligere bestyrelsesformand til tv-stationen.

- Vores kreditpolitikker har ikke været overholdt, siger Niels Henrik Jensen, der bakkes op af en samlet bestyrelse.

Ifølge bestyrelsen har der eksisteret faste og strenge procedurer for kreditgodkendelser i selskabet, hvor alle kreditgodkendelser over 10 millioner dollar skulle godkendes af bestyrelsen. Og på hvert bestyrelsesmøde har kreditgodkendelse været et fast punkt på dagsordenen.

- Den af DOT (Dynamic Oil Trading.red.) ydede kredit til Tankoil, som ifølge det nu oplyste udgør USD 120 - 130 millioner, har aldrig været forelagt endsige godkendt af bestyrelsen, skriver OW Bunkers tidligere bestyrelse i en pressemeddelelse.

Lige nu forsøger bestyrelsen via kurator at få adgang til selskabets it-systemer for at komme til bunds i "de tabsgivende positioner", hedder det i pressemeddelelsen.

/ritzau/