OW Bunker-chef er anholdt for bedrageri i Italien

Bagmandspolitiet har anholdt en tidligere chef i det konkursramte OW Bunker. Chefen er mistænkt for bedrageri i Italien, oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen fra Bagmandspolitiet.

Manden skal nu fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling med henblik på udlevering til Italien.

Chefen har torsdag været til afhøring hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og international Kriminalitet, som er Bagmandspolitiets formelle navn, og han er ved afhøringens slutning blevet anholdt.

Tidligere er en højtplaceret chef i OW Supply - der er et datterselskab til det krakkede OW Bunker - blevet anholdt af italiensk politi.

Ifølge italienske medier skete anholdelsen i forbindelse med et fiktivt salg af et stort parti olie til den italienske flåde, som har kostet den italienske regering et stort millionbeløb - i alt 7,4 millioner euro, svarende til over 50 millioner kroner.

Statsadvokat Morten Niels Jakobsen understreger, at anholdelsen sker med henblik på udlevering til Italien, og at der endnu ikke er andre sigtede eller anholdte i sagen om OW Bunker.

- Vi er fra dansk side naturligvis også meget opmærksomme på, hvilken rolle den anholdte kan have i det ganske omfattende sagskompleks, som vi for tiden undersøger sammen med kuratorerne i boet efter OW Bunker, siger Morten Niels Jakobsen.

- Men vi har endnu ikke et fuldt overblik over, hvad der er sket i det konkursramte selskab, siger han.

Statsadvokaten indledte 3. december en undersøgelse sammen med kurator af mulige strafbare handlinger i sagen om selskabet OW Bunkers konkurs.

- I samarbejde med kuratorerne har vi stadig en intens undersøgelse af forholdene i og omkring OW Bunker. Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvilke yderligere skridt som vi i den kommende tid vil tage i forhold til det samlede sagskompleks, siger han.

Den endelige beslutning om, hvorvidt den anholdte skal udleveres, ligger hos domstolene. Skulle de vælge at udlevere den anholdte, så oplyser Morten Niels Jakobsen, at danske myndigheder stadig vil have mulighed for at afhøre pågældende.

/ritzau/

 

Dagens Gossip