OW Bunker kort inden konkurs: Vi har sikret os mod tab

Ledelsen i den krakkede virksomhed OW Bunker kan selv have leveret afgørende skyts til de investorer, der vil kræve erstatning for deres tab på skandalen.

Det vurderer en række juraeksperter på baggrund af en optagelse af en telefonkonference, skriver finans.dk.

Konferencen, der blev afholdt 23. oktober 2014, gav aktieanalytikere og journalister mulighed for at stille spørgsmål til ledelsen, der blandt andre var repræsenteret ved Jane Dahl Christensen, der var ansvarlig for virksomhedens risikostyring.

Ledelsen havde netop nedjusteret årets resultat, men nu havde OW Bunker dækket sig ind mod yderligere tab ved at købe såkaldte put-optioner, forsikrede Jane Dahl Christensen på telefonmødet.

- Det betyder, at vi er beskyttet, hvis priserne falder yderligere. Men vi har stadig bibeholdt muligheden for gevinst, hvis priserne går op igen, sagde hun ifølge finans.dk.

Som bekendt skulle det gå noget anderledes, da tabet på olieforretningerne eksploderede til 150 millioner dollar, hvilket var medvirkende faktor til, at firmaet kollapsede.

Ifølge juridiske eksperter kan oplysningerne få konsekvenser for det erstatningsopgør, som nu er under forberedelse.

- En ledelse har altid pligt til at give retmæssige oplysninger og ikke vildlede markedet. Det åbner naturligvis for spørgsmålet om erstatningsansvar, siger ekspert i selskabsret og børsret Søren Friis Hansen fra CBS til finans.dk.

En lignende vurdering leveres ifølge mediet af Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet, Paul Krüger Andersen fra Aarhus Universitet samt Caspar Rose fra CBS.

/ritzau/

 

Dagens Gossip