OW Bunker-kuratorer mangler penge til konkursbehandling

De fleste tilbageværende værdier i OW Bunker er pantsatte, så i øjeblikket er der ikke nogen penge til at få ryddet op i konkursboet i den nordjyske oliehandelsvirksomhed.

Det fortæller advokat John Sommer Schmidt fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, der er en af kuratorerne for konkursboet i OW Bunker.

Han har siden torsdag været tilknyttet virksomheden, og i øjeblikket er kuratorerne ved at danne sig et overblik over, hvor der er af værdier.

- Der er mange forskellige typer aktiver i selskabet, men det er primært skibe og olie. Men de fleste af de aktiver, vi kan se, er pantsatte, så derfor er der ikke nogen frie midler, siger John Sommer Schmidt.

OW Bunker gik fredag konkurs, og derefter begyndte arbejdet med at få ryddet op i virksomheden.

- For nuværende er der derfor ikke penge til at behandle konkursboet, men vi er i en god dialog med bankerne for at finde en løsning, og det tror jeg også lykkes, siger John Sommer Schmidt.

Han fortæller, at udgifter til behandling af konkursboet i form af lønninger og lokaler står først i rækken til at modtage penge, hvis der er noget tilbage, når alt er gjort op.

Dernæst kommer medarbejdere, mens banker og leverandører vil komme derefter.

Dog har de banker, som har penge i klemme, typisk haft sikkerhed for deres udlån til OW Bunker. Det betyder formentlig, at bankerne slipper fra konkursen uden de store skrammer.

Desuden har medarbejderne i Danmark mulighed for at få dækket tabt løn hos Lønmodtagernes Garantifond, som så vil stille krav mod konkursboet.

OW Bunker har en lang række datterselskaber rundt i verden, men det er ikke nødvendigvis sikkert, at de drejer nøglen om alle sammen.

- De datterselskaber rundt om i verden kan af gode grunde ikke blive underlagt dansk konkursbehandling, så de selskaber skal håndteres hver for sig.

- Forhåbentlig skal de ikke lukke alle sammen, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip