OW rederichef håber alle 115 job kan reddes

Der er 115 arbejdspladser på spil i OW Tankers, der er datterselskab til det kollapsede OW Bunker. Det oplyser rederiets mangeårige chef Henrik Holst Pedersen. Han håber, at alle arbejdspladser bliver reddet ved det kommende salg.

- Vi er omkring 115 ansatte i alt på kontoret og skibene. Med afløsere er det niveauet. Nu skal vi ud og have det hele løbet i gang igen, og det håber vi, at vi kan, siger Henrik Holst Pedersen til Ritzau.

Kuratorerne i OW Bunker oplyser onsdag, at de har sikret værdierne i OW Bunkers datterselskab, OW Tankers, i et nyt anpartsselskab, Alba Tankers. Værdierne omfatter blandt andet syv skibe.

Der indledes nu forhandlinger med mulige interesserede købere, og efter sikringen af rederidelen i den krakkede oliekoncern har det intet hastværk.

Spørgsmål: Der er jo andre danske oliefirmaer, der også handler skibsbrændstof globalt, kunne de ikke have en interesse i rederiet?

- Det håber jeg da. Alt er i spil, og alt er åbent, og så er det dem, der kommer med det bedste bud, der er mest interessante, svarer Henrik Holst Pedersen.

OW Tankers, der ikke var omfattet af konkursen, opererede 29 skibe, men ejer kun de syv af dem. Resten af skibene var lejet, men lejekontrakterne er sagt op.

- De syv skibe ligger fortsat for anker. Vi har ikke haft noget at sejle med, og det er billigere at have skibene liggende til havs. De ligger på grænsen til internationalt farvand. Det er ganske almindeligt at man gør det, når man ikke har noget at lave, desværre, fortæller Henrik Holst Pedersen.

Rederichefen vil ikke løfte sløret for, hvordan han havde det den dag, det stod klart, at OW Bunker kollapsede.

- Det vil jeg ikke kommentere på. Vi har jo ikke været indblandet i ret meget af den misere, vi har været inde i. Vi er jo et ganske almindeligt rederi. Vi har bare sejlet olien for OW Bunker og gjort det i rigtig mange år, siger Henrik Holst Pedersen.

For Henrik Holst Pedersen har OW Tankers været hans arbejdsplads i mange år, men på spørgsmålet om, hvor mange svarer han:

- Det er ikke så relevant. Men jeg har været her i rigtig, rigtig længe.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip