Özlem Cekic mormor: Danske kvinder er blæksprutter

07/03/2015 07:15

Jesper Larsen

Nyheder

Mest læste i dag

Danske kvinder er fantastiske, men nogle gange glemmer vi det og tager det for givet.

Men Özlem Cekic mormor er ikke en af dem, der ikke lader sig imponere over danske kvinders evne til at jonglere familieliv med fuldtidsarbejde.

Den danske SF-politiker med kurdiske rødder har delt en anekdote fra sin kurdiske mormors besøg i Danmark på Facebook, der handler om hendes mors syn på danske kvinder.

- Jeg var midt i en skilsmisse og mormor besøge mig i Albertslund. Om morgenen gik hun en tur. Ligesom hun gjorde i sin landsby. En dag sagde hun: Hver morgen ser jeg kvinder, der cykler med et barn foran og et barn bag på cyklen. Hvor cykler de hen? De cykler til arbejde men inden da, sætter de børnene af et sted, hvor man kan få dem passet, sagde jeg. Men! sagde mormor. Om eftermiddagen ser jeg samme kvinder cyklene. Men ud over børnene har de også indkøbsposer på cyklerne. Ja sagde jeg.. De skal hjem og lave mad. Mormor sagde noget jeg aldrig glemmer: Danske kvinder er ligesom blæksprutter!, skriver Özlem Cekic på Facebook.

Og oplevelsen med de hårdtarbejdende nåede også til Tyrkiet, hvor Özlems mormor sørgede for at fortælle historien, hver gang de lokale kvinder brokkede sig over arbejdet som hjemmegående husmor.  

- Og den historie fortalte mormor hvergang i Tyrkiet, når de hjemmegående kvinder klagede sig over hvor hårdt det var. Så sagde hun: I skulle prøve at være en dansk kvinde. De arbejder både inde og ude, skriver Özlem Cekic.