P-automater rykker ud af byen: Snart koster det at parkere i naturen

Snart må bilejerne til lommerne, hvis de vil parkere ved 19 af landets mest besøgte naturområder.

Det gælder blandt andet en parkeringsplads ved Tisvildeleje Strand, to indgange til Dyrehaven, den tilsandede kirke ved Skagen og nær Hammershus på Bornholm.

Det skriver bilejernes organisation FDM.  

Naturstyrelsen har besluttet at indføre betalingsparkeringen, men det er endnu ikke afgjort, hvor dyrt det bliver at parkere i områderne. Udgangspunktet skal dog afspejle det lokale markedsniveau.

Nogle steder vil det koste penge hele året, mens det andre steder bliver gratis uden for højsæsonen. Pengene skal gå til toiletter, borde og bænke samt fjernelse af affald.

De steder, hvor der bliver betaling hele året er Hjortekær og Springforbi i Jægersborg Dyrehave, p-pladsen ved Hornbæk Havn, Stejlepladsen i Hornbæk, Gåsebjergsand og Haderslev Dyrehave.

De steder, hvor der vil være betaling i højsæsonen er Tisvildeleje Strand, Liseleje Strand, Eghjorten naturlegeplads ved Hillerød, p-pladsen Stængehus og Lille Kuldgab, Opalsøen på Bornholm, Rørvig Sandflugtsplantage ved Rørvig Strand, Sletterhage på Helgenæs, Bulbjerg, Råbjergmile og den tilsandede kirke ved Skagen, Børsmose, Hafniagrunden og Liselund.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip