A. P. Møllers Fond giver 5,8 millioner til soldaterhjem

Drømmen om et soldaterhjem i Varde for veteraner er nu rykket tættere på, efter at A.P. Møllers Fond tirsdag har doneret 5,8 millioner kroner til projektet.

Sidste uge fik projektet tilsagn om fire millioner kroner fra Folketingets særlige pulje til Veteranarbejde.

På KFUM's Soldaterhjem i Varde skal der bygges syv etværelses lejligheder sammen med det eksisterende soldaterhjem. Samtidig får hele soldaterhjemmet et løft, så der bliver bedre rammer til veteranarbejdet.

- Vi forventer, at byggeriet går i gang til foråret, siger Per Møller Henriksen, generalsekretær i KFUMs Soldatermission.

Hele projektet er budgetteret til mindst 10 millioner kroner.

Ud over A.P. Møllers Fond støttes byggeriet af Forsvarets pulje til veteranarbejde, Knud Højgaards Fond, Ole Kirks Fond, Ernst og Vibeke Husmans Fond, Novo Nordisk, Varde Kommune samt Grosserer L.F. Foghts Fond.

Det er cirka hver sjette veteran, der har eller får psykiske problemer, og en del af disse er målgruppen for KFUM's Soldaterrekreation.

Det kan være veteraner med PTSD, misbrug, efter selvmordsforsøg eller midt i en skilsmisse.

KFUM's Soldatermisssion har i forvejen 24 rekreationsboliger til veteraner i Nordsjælland, Aalborg, Holstebro pg Fredericia.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip