P-piller til mænd kan være på markedet om 3 år

Ser man bort fra kondomer, har prævention mest været kvindens ansvar - indtil nu. For den mandlige p-pille har klaret sig strålende gennem dyreforsøg og er nu klar til at blive testet på mennesker.

Vasalgel er i virkeligheden ikke en pille - det er en gel, der bliver sprøjtet ind i mandens sædleder under bedøvelse, så sædcellerne ikke kan slippe ud. Og den kan revolutionere måden vi ser prævention på i dag, skriver Mirror.co.uk.

Læs også: Bekræftet: De nyeste p-piller giver en væsentlig forhøjet risiko for blodpropper

En injektion vil virke i ti år og skulle være lige så sikkert som sterilisation, men den kan ’neutraliseres’ med en anden gel, hvis man fortryder.

Test på mennesker vil gå igang næste år, og den nye præventionsform ventes på markedet i 2018, hvilket vil gøre pillen til den første godkendte form for mandlig prævention siden kondomet.

Der har tidligere været meldinger om, at produktet skulle være på gaden i 2017, men nu er det altså skubbet til 2018.

Andre præventionsformer er under udvikling - og de kræver ikke en kanyle i skridtet. En plantebaseret pille Gendarussa er allerede blevet testet på mennesker og skulle eftersigende hindre sædcellers evne til at befrugte et æg. Men den er altså endnu ikke godkendt.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip