P3 Guld-vinder: Det er det største nogensinde

Det var med et overbevisende råb, at den danske verdensstjerne Mø offentliggjorde dette års vindere af P3 Guldprisen: Ukendt Kunstner.

De to drenge, Hans Phillip og Jens Ole Wowk McCoy, der står bag det anonyme navn, er langt fra ukendte mere. Alligevel havde de ikke forventet at vinde over konkurrenterne, The Minds of 99.

Derfor havde de to drenge i Ukendt Kunstner, der står bag sange som blandt andet "Stein Bagger" og "Neonlys", først og fremmest én følelse, da deres navn blev råbt op: Forbavselse.

- Jeg har det meget sådan, at den virkelige verden og min verden var to helt forskellige. I virkeligheden læste Mø bare The Minds of 99 op, og jeg er bare fortsat i en drøm, siger Hans Phillip og fortsætter:

- Det er første gang, jeg føler, at ikke forstår det endnu. Det er det største øjeblik i mit liv.

Den anden del af duoen, Jens Ole Wowk McCoy er ikke i tvivl om, hvordan den nye pris skal fejres.

- Det skal fejres med fis og ballade, for det ved jeg alt om. Men vi skal også slappe af, for det er altid lidt anspændt op til showet, siger han.

Drengene er lige nu i gang med nye sange, som gerne skulle komme ud inden året slutter. Men selvom det for mange andre kunstnere er en drøm at blive kendte i udlandet, har drengene det fint med at være ukendte lidt endnu.

- Vi tænker ikke på at blive internationale lige nu. Ukendt Kunstner er et dansk projekt, siger Jens Ole Wowk McCoy.

Sidste år vandt Mø hovedprisen, der også tidligere er blevet skænket til Marie Key, Fallulah og Dúné.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip