På en dag er over 10.000 migranter kommet til Ungarn

Et nyt rekordhøjt antal flygtninge og migranter på 10.046 kom onsdag til Ungarn - de fleste via Kroatien - siger det ungarske politi torsdag, hvor flygtningestrømmen fortsætter med uformindsket styrke på det vestlige Balkan.

- I alt er 9939 migranter og flygtninge er kommet til Ungarn fra Kroatien, mens omkring 100 er kommet ind fra Serbien, siger politiet.

Det tidligere rekordantal er fra 14. september, hvor 9380 migranter og flygtninge krydsede Ungarns grænse - umiddelbart inden landet lukkede dets grænse til Serbien.

Lukningen af Ungarns grænse til Serbien i sidste uge medførte, at tusindvis af migranter og flygtninge strømmede ind i Kroatien, hvor myndighederne hurtigt er blevet overvældet og begyndte at sende de nyankomne til den ungarske grænse.

I Ungarn har tog kørt migranterne videre til den østrigske grænse.

Den østlige østrigske delstat Burgenland siger, at der alene onsdag ankom 5900 og yderligere 2200 efter midnat.

Krisen har på Balkan ført til en stadig mere optrappet strid mellem Kroatien og Serbien.

Kroaterne forbyder nu både serbiske statsborgere og serbiske biler at køre ind på dets territorium. Det oplyser det kroatiske grænsepoliti til Reuters, efter at Serbien har forbudt alle lastbiler, der er indregistreret i Kroatien, at køre over dets grænser.

Regeringen i den serbiske hovedstad, Beograd, besluttede onsdag, at lastbiler, som er indregistreret i Kroatien, ikke må komme ind i Serbien.

Flere end 30.000 flygtninge og migranter fra blandt andet Mellemøsten er ankommet til Kroatien, efter at Ungarn lukkede sin grænse til Serbien for godt en uge siden.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip