På træningstur: Fuglsang cykler op til Bak og siger tak

Lars Bak fik et kompliment og en tak, da han tirsdag rullede på træningstur med holdkammeraterne på Lotto-Belisol på Tourens første hviledag.

Da danskeren kørte forbi Astanas hotel, kom Jakob Fuglsang cyklende og takkede for indsatsen på mandagens 10. etape, da Bak og Lotto-rytterne var med til at indhente udbryderne med blandt andre Michal Kwiatkowski, Joaquim Rodriguez og Tony Martin.

- Fuglsang kom og sagde tak for hjælpen. Det var de super glade for, og de havde ikke regnet med, at vi kom igen og blev ved med at føre så meget. De var taknemmelige, siger Bak.

- Jeg vil da også sige, at Adam Hansens og mit arbejde var en af grundene til, at Vincenzo Nibali vandt etapen - næsten. Ellers var Rodriguez ikke blevet hentet til sidst. Vi indhentede næsten to minutter, da vi satte os op for alvor.

Lotto-Belisols arbejde var delvist en tilbagebetaling til kasakheren for at "overlade" førertrøjen til Lotto-rytteren Tony Gallopin på 9. etape, da Astana lod være med at køre franskmandens udbrud ind og med vilje lod ham få førertrøjen.

- Vi gjorde det i respekt for trøjen, men også som en tak til Astana, fordi de ikke førte, da Gallopin var i udbrud. Den gule trøje var lidt en gave, og man skal gå efter den gave, siger Lars Bak.

Manager Marc Sergeant var igen tilfreds med holdets indsats på 10. etape, selvom det ikke lykkedes at forsvare førertrøjen til Tony Gallopin, som måtte levere den tilbage til Vincenzo Nibali.

- Lars er en af feltets stærkeste ryttere, men også en rytter, som tager vigtige beslutninger. Det var eksempelvis Lars, som beordrede Adam Hansen ned for at hente vand til Jurgen Van den Broeck og Tony Gallopin på et rigtig vigtigt tidspunkt i går, siger Marc Sergeant.

Danskerens fremtid på det belgiske hold er endnu ikke afklaret, da han har kontraktudløb. Den belgiske manager slår fast, at han meget gerne vil beholde Bak, men at holdets budget endnu ikke er på plads, da den ene navnesponsor Belisol måske stopper samarbejdet.

Både Bak og Sergeant regner dog med, at danskerens kontrakt forlænges.

/ritzau/

/ritzau/

 

Dagens Gossip