På to uger er 267 sigtet for at køre påvirket i trafikken

På to uger har politiet sigtet 267 personer for at køre i påvirket tilstand på vejene.

Det er stærkt bekymrende, og vi skal derfor alle blive bedre til at blande os, når en påvirket person finder bilnøglerne frem, lyder det nu fra Rådet for Sikker Trafik.

Der er alkohol involveret i cirka hver fjerde dødsulykke i trafikken, og derfor gennemfører politiet sprit- og narkokontroller på vejene året rundt.

Politiet har netop offentliggjort tallene fra sidste uges sprit- og narkokontroller på vejene.

I alt blev 83 trafikanter sigtet for at køre i påvirket tilstand, skriver politiet i sin pressemeddelelse. Hovedparten af trafikanterne var påvirket af alkohol.

I den første uge af juni gennemførte politiet ligeledes narko- og spritkontroller, hvor de sigtede 184 personer for at køre i påvirket tilstand.

- Politiets kontroller viser tydeligt, at der stadig er et problem med spritkørsel. Alkohol koster hvert år liv i trafikken, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

- Det er totalt meningsløse ulykker, der kunne have været undgået, hvis folk havde ladet bilen stå. Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at holde alkohol og trafik adskilt.

Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik nu flere til at blande sig, hvis en beruset person vil køre.

Og man skal ikke kun gribe ind, hvis personen er tydeligt beruset. Det er også vigtigt at blande sig, hvis man er bare det mindste i tvivl om, en person har fået for meget at drikke til at køre.

- Spørg hvordan dine gæster kommer hjem, før I åbner de kolde øl eller den gode vin. Og hvis en person vil sætte sig bag rattet efter at have drukket, så snup nøglerne. Det her er en kamp, som kræver en fælles indsats, og som politiet ikke kan løse alene, siger Mogens Kjærgaard Møller.

I en undersøgelse blandt 3022 personer, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden fik gennemført i 2014, svarede hver femte dansker, at de kender en person i deres omgangskreds, som de formoder kører spritkørsel jævnligt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip