På vej mod sikker Tour-sejr: Nibali føler ingen trussel

Vincenzo Nibali er godt på vej mod den samlede sejr i Tour de France med et komfortabelt forspring i det samlede klassement.

Italieneren fra Astana har tilsyneladende haft det hele under kontrol, og det er også sådan, han selv oplever det.

- Nej, jeg har ikke følt panik på noget tidspunkt. Jeg har taget det stille og roligt - holdt hovedet koldt, siger Nibali.

- Indtil nu har den sværeste etape været den, som Rafal Majka vandt. Den var svær - også for holdet. I næste uge skal vi holde hovedet koldt. Det bliver svært at kontrollere, men vi vil gøre, hvad vi kan.

Han startede Touren lidt i skyggen af topfavoritterne Chris Froome og Alberto Contador, men viste straks fin form og solid styrke, da han vandt 2. etape til Sheffield.

- Jeg følte næsten fra starten af løbet, at jeg havde en god chance. Det var på etapen til Sheffield. Den etape gav mig selvtillid, og mine ben gav mig nogle rigtigt gode svar den dag, siger Vincenzo Nibali.

Han går ind til løbets sidste uge med en margin på 4.37 minutter ned til Alejandro Valverde på andenpladsen.

- Det forspring, jeg har i klassementet, er uhyre vigtigt, og det skal jeg gøre alt for at bevare.

- I går var eksempelvis en svær etape på grund af regnen og vinden, og jeg skal bevare fokus og koncentration og støtte mig til hele mit hold. I næsten uge skal jeg dosere min energi, siger Nibali.

- Jeg har forberedt mig rigtig godt på denne Tour. Siden første uge har jeg vist, at jeg var godt forberedt og i god form. Jeg kommer ikke til at stjæle sejren. Det er en sejr, som jeg vinder, siger Vincenzo Nibali.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip