På vingerne igen onsdag: Norwegian-strejken er slut

Parterne i Norwegian-strejken er blevet enige om en aftale, og derfor er strejken ovre.

Strejken har varet i 11 dage og ramt 200.000 passagerer.

Piloternes leder, Halvor Vatnar, siger ifølge det norske nyhedsbureau NTB, at aftalen betyder, at piloternes vilkår ikke afhænger af, hvilket datterselskab, de er ansat i.

- Vi har opnået en klar binding til moderselskabet Norwegian Air Shuttle i form af juridiske og økonomiske garantier uafhængigt af, hvilket datterselskab piloterne er ansat i.

- Vi har fået karrieremuligheder på tværs af forskellige selskabsstrukturer, som omfatter alle piloter, som flyver Norwegians fly, uafhængigt af hvilken flytype og hvilket land man er stationeret i, siger Halvor Vatnar.

Norwegians topchef, Bjørn Kjos, anfægter på et pressemøde, at der er lavet en lønaftale direkte med moderselskabet.

- Det kom aldrig på tale, siger Bjørn Kjos, der til gengæld fortæller, at piloterne har fået jobsikkerhed de næste tre år.

Norwegian flyver igen fra onsdag midt på dagen, siger topchefen, der er lettet over, at parterne har landet en aftale efter lange forhandlinger.

- Jeg er svært lettet over, at pilotstrejken er afblæst, og at vores passagerer endelig kan føle sig trygger over, at flyene snart afgår som normalt, siger Bjørn Kjos.

70 piloter gik i strejke lørdag 28. februar, mens strejken blev optrappet onsdag 4. marts til at omfatte 650 piloter.

Strejkeregningen er langt fra opgjort, men den har været dyr for selskabet, siger Bjørn Kjos.

- Selskabet er påført store økonomiske omkostninger. Det har været en meget krævende periode for både passagerer og vores mange medarbejder, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip