Påsketrafikken kan være plaget af køer og fyldte tog

Påskeferien står så småt for døren - og mange benytter helligdagene til at få en lang ferie med familiebesøg og påskefrokoster på tværs af landsdelene passet ind.

Og undgår man de største rejsedage, kan det være overkommeligt at komme fra A til B. Gør man ikke, kan der være indlagt en del forhindringer.

Står den på tur i bilen, skal planerne måske revideres. For Vejdirektoratet forventer, at der i påskens største rejsedage, skærtorsdag og påskedag, er størst risiko for kødannelser. Kører man derimod langfredag, skulle der ikke være problemer at spore.

Mens påsken er højtid for sammenkomster, er det også ved at være en tradition, at Banedanmark bruger påskeferien, hvor de fleste af pendlerne holder fri, til at lave sporarbejde.

Det betyder ændringer i togtrafikken hos DSB på flere strækninger i Nordsjælland, Nordvestsjælland og Sønderjylland, oplyser DSB.

Derfor opfordrer man folk, der skal med toget i påsken, om at tjekke afgangen på Rejseplanen.dk. For der kan være ændringer, hvor turen tager længere tid med toget - eller man skal med bus i stedet.

Busserne er ikke udstyret med Rejsekort-læsere eller klippemaskiner. Så rejser du på Rejsekort eller klippekort, skal du tjekke ind og ud eller stemple dit klippekort på stationen.

Man kan heller ikke få cykler med i busserne, og der er kun begrænset plads til barnevogne, kørestole og anden bagage. Så det skal man også tage med i rejseplanlægningen.

Samtidig anbefaler statsbanerne, at kunder, der skal rejse i påsken, køber billetter og reservere pladser i god tid.

Her regner man med, at onsdag 16. april kommer til at være påskeferiens største rejsedag. Og derfor indsætter DSB ekstra tog med 1600 ekstra siddepladser mellem Københavns Hovedbanegård og Aarhus H.

/ritzau/

 

Dagens Gossip