Pædagogerne vil gerne hjælpe de små væk fra skærmen

Anbefalingerne er med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er at styrke børnenes motorik.

Sådan lyder det fra formand for pædagogernes fagforening, Bupl, Elisa Bergmann om Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, at små børn i alderen nul til fire år skal væk fra skærmen og bevæge sig mest muligt.

Sundhedsstyrelsen deler anbefalingerne op i to. Dels for de helt små børn under et år, hvor anbefalingen er, at barnet skal sidde mindre i skråstol og ligge mere på maven, dels for de et- til fireårige, hvor det blandt andet handler om at begrænse børnenes tid foran skærmen.

- Anbefalingerne viser, at det arbejde, vi gør i institutionerne, er rigtig vigtigt. At vi gør plads til, at børnene udfolder sig fysisk – leger og bruger deres kroppe. Både for at lære og styrke deres motorik.

- Børn har brug for at røre sig for at lære bedst muligt, siger formanden til Ritzau.

Spørgsmål: Det handler ikke om, at I ikke er gode nok til at få børnene til at røre sig, eftersom Sundhedsstyrelsen nu kommer med de her anbefalinger?

- Det er selvfølgelig vigtigt, at vi har pædagoger, som ved, hvad det handler om, og som ved, hvor vigtigt det er, at børn bruger deres krop på en alderssvarende måde.

- Samtidig er det vigtigt, at vi har de fysiske rammer til, at man kan skabe den gode leg, hvor de kan få brugt alle dele af deres kroppe. Og selvfølgelig også, at vi har penge og ressourcer til det.

Ifølge Elisa Bergmann kan anbefalingerne også hjælpe pædagogerne til at tale med forældrene om, hvordan de får deres børn til at røre sig mere.

- Det er en måde, hvor vi kan få sat en dialog i gang med forældrene. Hvor vi kan få en snak om, hvad der skal til, når man kommer hjem, og hvordan det kan være med til at styrke barnet på alle mulige måder, siger hun.

Sundhedsstyrelsen har tidligere udarbejdet anbefalinger om fysisk aktivitet for større børn - de 5-17-årige - og voksne. Men det er første gang, der gives anbefalinger til de helt små børn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip