Pædagogers bøn til forældre: Lad vær med at give barnet tøj med trykknapper med

Som vuggestue- og børnhavepædagog er hverdagen fyldt med trøjer, jakker og bukser, der skal knappes op og i et utal af gange. Derfor har flere københavnske vuggestuer appelleret til forældrene om at lade børnetøjet med trykknapper blive hjemme, da pædagogerne frygter for slidgigt i tommelfingrene.

Det skriver DR på baggrund af en rundringning, som P4 København har lavet.

Læs også: De fem dummeste ting, jeg har sagt til mit barn

I vuggestuen Barndommens Gade på Vesterbro i København kender man problematikken med trykknapperne.

- Pædagogerne er særligt generet af det i deres tommelfingre, siger pædagogisk leder Lis Winther til P4 København, og derfor har man talt med forældrene om at droppe knapperne.

Konsekvensen af at forældre alligevel giver børnene tøj med med trykknapper kan ifølge Lis Winther være, at pædagogerne kun vælger at knappe en knap - også selvom det er koldt - for at skåne deres fingre for den gentagende bevægelse.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

På Arbjeds- og Miljømedicinsk afdeling på Bisbebjerg Hospital, kan overlæge, Jane Frølund Thomsen, ikke nikke genkendende til faren for, at trykknapper skulle give slidgigt.

- Der er ikke noget belæg for at sige, at det øger risikoen for at udvikle slidgigt i fingrene. Der er ikke tale om en så kraftig bevægelse, at det i sig selv kan forårsage slidgigt, siger overlægen til P4 København.

 

Dagens Gossip