Pædagogforening støtter demo for sexanklaget-dansker

Danske pædagogstuderende Malthe Thomsen i New York er anklaget for det værst tænkelige for en pædagog - seksuelle krænkelser af børn.

På trods af den grove anklage har den 22-åriges netværk og venner ikke dømt ham skyldig endnu.

- Det er min følelse, når jeg snakker med folk, at folk ikke har dømt ham her i Danmark, siger Nina Vieland Christensen, der er faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS).

Venner og bekendte af Malthe Thomsen har arrangeret en demonstration, som PLS bakker op om, klokken 17 torsdag foran den amerikanske ambassade i protest over behandlingen af danskeren.

- Det gør vi, fordi Malthe er medlem af PLS, og på trods af at Malthe allerede er blevet dømt skyldig i amerikanske medier, så er man altså uskyldig til det modsatte er bevist, siger Nina Vieland Christensen.

Den danske pædagogstuderende blev anholdt 27. juni og sigtet for 15 tilfælde af krænkelser af fire-fem-årige børn i den børnehave, hvor han var i praktik i New York.

Så grov en anklage kan være svær at ryste af sig igen.

- Det er noget af det mest fordømmende, man kan være anklaget for i det danske samfund og i verdenssamfundet generelt, siger Nina Vieland Christensen og fortsætter:

- Det er lidt mere simpelt at være anklaget for at tage af kassen end at være anklaget for pædofili. Det er en meget større og mere fordømmende ting i det danske samfund. Du bliver ramt på alle punkter, og ens netværk bliver også hurtigt taget med ind over.

- Nu har Malthe heldigvis et netværk, som bakker op om ham, hvilket demonstrationen senere i dag (torsdag, red.) også viser. Men man kunne ligeså godt have risikeret det modsatte, siger hun.

Torsdag er der nyt retsmøde i sagen, og det er i den forbindelse, at der er blevet arrangeret en demonstration.

Malthe Thomsen blev først indsat i den berygtede arrest på Riker's Island. Der sad han i to uger, inden han blev løsladt mod kaution på de betingelser, at han går med fodlænke, bliver på Manhattan og ikke kommer nærmere end seks meter på skoler og legepladser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip