Pædagogstuderende - PLS - ønsker Malthe Thomsen til lykke

Sagen mod den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen er torsdag aften dansk tid blevet frafaldet i retten i New York.

Det får nu de pædagogstuderende til at ønske Malthe Thomsen til lykke med, at sagen endelig er slut.

- Allerede fra starten har det været en håbløs sag, og vi er derfor glade for, at retten i dag har afvist sagen mod Malthe. Det må være en stor lettelse for både Malthe, hans familie og venner, siger Nina Vieland Christensen, faglig sekretær i PLS - Pædagogstuderendes Landssammenslutning.

Sagen og hele forløbet, som Malthe Thomsen har været igennem det seneste halve år, er under al kritik, mener hun.

- Malthe har nærmest været holdt som gidsel i New York, mens den tidligere kollega, der stod bag anmeldelsen, har gemt sig et sted i Grækenland. Sagen har haft store økonomiske konsekvenser, og fra PLS’ side opfordrer vi til at støtte den indsamling, der er i gang.

- Vi vil gøre vores til at hjælpe Malthe til at komme i gang med uddannelsen igen, siger Nina Vieland Christensen, der også konstaterer, at en mistanke om overgreb på børn kan være svær at ryste af sig.

Sagen begyndte, da en kvindelig kollega i en institution i New York, hvor de begge arbejde, anmeldte danskeren for overgreb på flere børn.

27. juni blev Malthe Thomsen anholdt. I første omgang blev han varetægtsfængslet, og derefter blev han sat på fri fod, men med elektronisk fodlænke.

På det seneste har han haft forbud mod at forlade delstaten New York. Med anklagerens beslutning er 140 dages mareridt slut for den unge dansker.

I et retsmøde i New York har anklageren ifølge DR erkendt, at der ikke er beviser til at rejse en tiltale.

På Facebook er der oprettet en side, hvor Malthes forældre senest har berettet om "det rædselsfulde forløb" og takket for støtten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip