Pædofil mand idømt forvaring for børnevoldtægter

Den 35-årige Henrik Pedersen er tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster vurderet til at være så farlig for samfundet, at han er blevet idømt forvaring.

Forvaring er tidsubegrænset fængsel og den strengeste straf i Danmark. Den gives kun til kriminelle, der vurderes at udgøre en væsentlig sikkerhedsrisiko for andre.

- Der er tale om betydeligt grove voldtægter, særligt over for en dreng. Derudover er der tale om grove seksuelle krænkelser, siger dommer Kim Rasmussen ved domsafsigelsen.

Forvaring var også det, anklager Anne Marie Fink fra Sydsjælland og Lolland Falsters Politi krævede.

- Han udgør en kæmpe risiko for børn, sagde hun i sin procedure.

Her lagde hun særlig vægt på, at Henrik Pedersen fem gange tidligere er blevet dømt for blufærdighedskrænkelse af små børn.

Første gang var i 1998, hvor den tiltalte selv var 17 år gammel.

- Mønstret gentager sig, og det gentager sig ikke bare, det eskalerer, sagde hun i proceduren med reference til, at de seksuelle overgreb er gået fra kys og berøring til fuldbyrdede anale samlejer.

Domsmandsretten var enig med anklageren i, at de tidligere domme måtte tillægges særlig betydning.

- Han er tidligere straffet for overgreb mod mindreårige drenge, men er fortsat, siger dommeren.

Derudover lå en vurdering fra Retslægerådet til grund for forvaringsdommen.

Her vurderede man, at Henrik Pedersen udgjorde en så stor fare for sine omgivelser, at man anbefalede en forvaringsdom.

Ud over at sidde i fængsel på ubestemt tid skal Henrik Pedersen betale drengen, det er gået mest ud over, 100.000 kroner i erstatning.

Han er dømt for voldtægt eller blufærdighedskrænkelse af mindst seks børn i en periode på halvandet år. Det er fortrinsvis foregået i hans lejlighed i Nykøbing Falster.

Forsvareren krævede mellem otte og ti års fængsel. Henrik Pedersen har sammen med sin forsvarsadvokat udbedt sig betænkningstid til, om han vil anke dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip