Pakistan smider Red Barnet ud af landet

Red Barnet er ikke længere velkommen i Pakistan.

Torsdag er organisationen blevet smidt ud af landet, da politiet mødte op på Red Barnets kontor i hovedstaden Islamabad og afspærrede det, skriver BBC.

Samtidig har alle udenlandske medarbejdere ifølge nyhedsbureauet AFP fået besked på at forlade landet i løbet af de næste 15 dage.

- Vi har afspærret Red Barnets kontor efter ordrer fra regeringen, siger Kamran Cheema, en højtstående embedsmand, til AFP.

- Vi kender ikke baggrunden for denne ordre. Vi fik en meddelelse på tre linjer fra indenrigsministeriet, hvor der stod, at dette kontor skulle afspærres, og alle udenlandske medarbejdere sendes hjem i løbet af 15 dage, siger Cheema videre.

Politiet og embedsfolk ankom til kontoret i hjertet af Islamabad efter fyraften og placerede en hængelås på indgangsporten.

Regeringen er ikke kommet med en officiel begrundelse for beslutningen, men en unavngiven embedsmand fra indenrigsministeriet siger, at Red Barnet er involveret i "anti-pakistansk aktivitet".

- Deres aktiviteter er blevet overvåget i lang tid. De gjorde noget, der gik imod Pakistans interesser, siger embedsmanden, der ønsker at være anonym, da vedkommende ikke har autoritet til at udtale sig til medier, til AFP.

BBC skriver, at Pakistan tidligere har beskyldt Red Barnet for at have forbindelse til falske vaccinationsprogrammer udformet af CIA for at spore den tidligere al-Qaeda leder Osama bin Laden.

Det har Red Barnet dog altid afvist.

Organisationen er ifølge BBC "stærk modstander" af den pakistanske regerings aktion torsdag. Red Barnet siger, at organisationens "alvorlige bekymringer nu er på højeste niveau" og tilføjer, at alle medarbejdere i Islamabad er pakistanere.

- Alt vores arbejde er udarbejdet og udført i tæt samarbejde med alle regeringens ministerier i hele landet, og det har til formål at styrke den offentlige sektor for sundhed, næring, uddannelse og børns velfærd, siger en talsmand for Red Barnet til AFP.

/ritzau/

.

Dagens Gossip