Pakistan sørger efter historisk massakre

Pakistan har onsdag indledt tre dages landesorg, efter at 132 børn og ni ansatte på en skole tirsdag blev dræbt af Taliban i landets dødeligste terrorangreb nogensinde.

De 141 personer blev dræbt, da gruppen af militante islamister stormede den militær-drevne skole i den nordvestpakistanske by Peshawar.

Her gik de systematisk fra rum til rum og brugte adskillige timer på at dræbe de mange børn.

Teenageren Shahrukh Khan, der gemte sig bag et bord, da fire bevæbnede mænd stormede ind i et klasselokale, beskriver, hvordan han spillede død efter at være blevet ramt af skud i begge ben.

- Jeg så et par store sorte støvler komme mod mig. Manden ledte formentlig efter studerende, han kunne dræbe, siger den 16-årige dreng til nyhedsbureauet AFP fra sin hospitalsseng.

- Manden med støvlerne blev ved med at se på de dræbte og sårede elever og sendte byger af kugler mod deres kroppe. Jeg lå helt stille med lukkede øjne og ventede på at blive skudt igen, siger drengen.

Premierminister Nawaz Sharif har erklæret tre dages landesorg og beskriver angrebet som "en national tragedie udløst af vilde".

- De var mine børn. Dette er mit tab. Dette er et nationalt tab, siger Sharif.

Begravelser for mange af ofrene fandt allerede sted tirsdag aften. De resterende følger onsdag.

Hospitalet "Lady Reading Hospital", hvortil mange af ofrene blev bragt, var efter hændelsen omringet af chokerede og rædselsslagne forældre, der så til, mens det ene barnelig efter det andet blev bragt ind.

Den 40-årige Irshadah Bibi, hvis 12-årige søn er blandt de døde, slog i sorg sig selv i ansigtet og kastede sin krop mod en ambulance.

- Åh gud, hvorfor har du taget min søn? Hvilken synd har min søn, og alle disse børn begået?

Taliban ønsker efter eget udsagn at hævne en militæroffensiv i de nordvestlige pakistanske stammeregioner, hvor Taliban holder til.

Af den grund var den militærdrevne skole også nøje udvalgt, mener iagttagere.

- Mange soldater og officerer, der kæmper mod Taliban, har deres børn i denne skole, så dette er et forsøg på at demoralisere militæret, siger Taliban-eksperten Ahmed Rashid til BBC.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip