Pakistans hær slår til mod islamister efter angreb

Pakistans hær har foretaget en række ransagninger og anholdelser, efter en selvmordsbombemand dræbte 72 mennesker, heriblandt mange børn, ved et angreb mod en park i byen Lahore søndag.

Mange familier var samlet for at markere påsken, da en bombe bestående af sprængstoffer og metalstykker eksploderede. Foruden de 72 dræbte blev omkring 340 mennesker såret.

Jamaat-ur-Ahrar, en fraktion af pakistansk Taliban, har taget skylden for selvmordsangrebet i Punjab. Gruppen siger, at det var rettet mod kristnes påskefejring i storbyen Lahore.

Pårørende i dyb sorg tilbragte derfor anden påskedag med at begrave deres kære.

- Jeg prøvede at give min søn hjertemassage, men han var her ikke mere. Han døde for øjnene af mig, fortæller Javed Bashir ved sønnen Mutahirs begravelse, hvor han er omgivet af grædende familiemedlemmer.

Kristne i Pakistan udgør omkring 1,6 procent af den samlede befolkning, hvor over 96 procent er muslimer. Der er høj koncentration af kristne i storbyer som Lahore, Karachi og hovedstaden Islamabad.

Som reaktion på angrebet har Pakistans magtfulde hær meddelt, at den har gennemført en række ransagninger i Lahore samt i Faisalbad og Multan, to andre byer i den relativt velstående Punjab-provins.

- Et antal formodede terrorister og hjælpere er anholdt, og en stor mængde våben og ammunition er beslaglagt, skriver hærens talsmand Asim Bajwa på Twitter.

Pakistans premierminister, Nawaz Sharif, siger i en tv-transmitteret tale mandag aften, at angrebet vil blive hævnet.

- Vores kamp vil fortsætte, indtil vi fuldstændig har udryddet terrorismens ondskab, lyder det fra Sharif.

Jamaat-ur-Ahrar truer med at gennemføre flere terrorangreb. Søndagens blodbad ventes at undergrave forholdet mellem Pakistans forskellige religiøse grupper yderligere.

Selvmordsbomben i parken i Lahore var det blodigste anslag, Pakistan har oplevet siden december 2014, hvor 134 skolebørn blev dræbt ved en massakre i Peshawar. Dette angreb fik regeringshæren til at indlede en klapjagt på militante islamister.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip