Palæstinenser dræbt efter påkørsel af israelere

En palæstinenser, der onsdag kørte direkte ind i to kvindelige israelske politibetjente, er blevet skudt og dræbt, oplyser det israelske politi til AFP.

De to israelske politikvinder blev såret ved påkørslen.

Israels Radio siger, at pårørende til den dræbte palæstinenser øjensynligt mener, at påkørslen af de to politifolk var en ulykke, og at politiet havde skudt uden grund.

Politiets talsmand siger, at der var tale om en "arabisk terrorist". Han siger, at politikvinderne blev lettere såret.

Et øjenvidne siger, at han så palæstinenseren, der betegnes som en 40-årig indbygger fra Østjerusalem, køre den ene politikvinde ned. En politimand skød derefter palæstinenseren med adskillige skud.

Kort før episoden havde det israelske forsvarsministerium meddelt, at palæstinensere, der hver dag tager fra Vestbredden til Israel for at arbejde, ikke får lov til tage den samme bus som israelere.

Dette forbud blev dog kort efter ophævet igen af premierminister Benjamin Netanyahu.

Hundredvis af palæstinensere rejser hver dag til Israel fra den besatte Vestbred.

De arbejder hovedsageligt i byggesektoren. De skal have særlige rejsetilladelser for at krydse frem og tilbage mellem Vestbredden og Israel.

Israelske bosættere har i årevis krævet, at palæstinensere får forbud mod at bruge Israels offentlige transportmidler. De hævder, at palæstinenserne udgør en sikkerhedsrisiko.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip