Palæstinensere fra Fatah foreslår ny våbenhvile i Gaza

Skrevet af admin

|

22/07/2014

Dagens topnyheder

Det palæstinensiske lederskab fra Fatah har tirsdag fremlagt en ny plan om våbenhvile i Gazastriben, siger den palæstinensiske forhandler og repræsentant for Fatah, Azzam al-Ahmed.

- Det palæstinensiske lederskab har præsenteret et nyt forslag om våbenhvile inden for det egyptiske initiativ, siger al-Ahmed.

- Forslaget gælder en våbenhvile efterfulgt af øjeblikkelige forhandlinger, der skal vare fem dage, siger forhandleren til journalister i den egyptiske hovedstad Kairo, hvor der forhandles om, hvordan kampene i Gazastriben kan stoppes.

Hamas, der regerer Gazastriben, har tidligere påpeget, at den egyptiske fredsplan ignorerer gruppens krav om løsladelse af fanger, ligesom palæstinenserne også ønsker en omfattende lettelse af den økonomiske blokade mod Gazastriben.

Egypten, der tidligere har ageret mægler i konflikten, er dybt mistænkelig over for Hamas, fordi gruppen har rødder i Det Muslimske Broderskab, som den egyptiske hær med landets nuværende præsident, Abdel Fattah al-Sisi, væltede fra magten for et år siden.

Hamas har beskyldt Egypten for at fryse palæstinenserne ud af forhandlingerne om forslaget til en våbenhvile, men styret i Kairo insisterer på, at alle palæstinensiske fraktioner er blevet konsulteret.

/ritzau/Reuters