Palæstinensere: Israel har brudt våbenhvilen

Skrevet af admin

01/08/2014

Mest læste i dag

Tre timer efter, at en 72 timer lang våbenhvile blev indledt mellem det israelske militær og Hamas-bevægelsen i Gazastriben, er den angiveligt blevet brudt igen. Det beretter flere internationale nyhedsbureauer.

Israelske kampvogne har fredag formiddag åbnet ild i den sydlige del af Gaza, oplyser det palæstinensiske indenrigsministerium. Oplysningen bekræftes af en fotograf fra nyhedsbureauet Reuters, der var til stede.

Indenrigsministeriet oplyser, at mindst 25 personer er blevet dræbt.

På den anden side beskylder de israelske myndigheder Hamas-bevægelsen for at have brudt våbenhvilen. Samtidig skriver Reuters, at sirenerne hyler i det sydlige Israel. De advarer israelerne, når der bliver affyret raketter fra Gaza ind over Israel.

- Endnu engang har terrororganisationen i Gaza åbenlyst krænket våbenhvilen, som de selv har forpligtet sig til - denne gang til den amerikanske udenrigsminister og FN's generalsekretær, lyder det ifølge AFP i en meddelelse fra Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

Israel nævner ikke nogen detaljer for, hvordan Hamas har brudt våbenhvilen. Til gengæld oplyser en højtstående israelsk embedsmand til det israelske medie Haaretz, at Israel har meddelt FN, at våbenhvilen er annulleret.

Hensigten med den tre dage lange våbenhvile var, at der skulle bringes nødhjælp ind til indbyggerne i Gaza, som også skal begrave de mange personer, der er blevet dræbt under den israelske offensiv.

Israelske soldater har dog ikke været trukket helt tilbage trods våbenhvilen. De har fortsat arbejdet med at finde og ødelægge Hamas-bevægelsens tunneler.

Tidligere fredag var meldingen, at 1450 personer er blevet dræbt på palæstinensisk side, siden Israel 8. juli indledte offensiven mod Gaza, mens 7000 er sårede. På den anden side er 64 israelere blevet dræbt, mens 400 er blevet såret.

/ritzau/