Palæstinensere: Israel og Hamas indgår våbenhvile i Gaza

Skrevet af admin

26/08/2014

Mest læste i dag

Israel og palæstinenserne er blevet enige om en langsigtet våbenhvile i Gazastriben, siger en talsmand for Hamas-bevægelsen.

Israel har ikke bekræftet aftalen, der skal gøre ende på syv ugers voldsom konflikt i og rundt om det palæstinensiske territorium.

- En aftale er blevet indgået mellem de to sider, og vi venter på en bekendtgørelse fra Kairo, der skal afgøre tidspunktet for implementeringen, siger Hamas-talsmanden Sami Abu Zuhri ifølge Reuters.

En højtstående palæstinensisk embedsmænd fortæller ligeledes, at en aftale er på plads efter 48 timers forhandlinger med Egypten som mægler.

- Kontakterne, der er foregået over den seneste tid, er blevet enige om en permanent våbenhvile - en aftale, der skal ende blokaden og garantere, at Gazas krav og behov vil blive mødt, siger kilden, der ønsker at være anonym, til AFP.

Han afslører ikke, hvornår våbenhvilen vil træde i kraft, men henviser til, at den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, vil komme med yderligere detaljer i en tale fra Vestbredden senere tirsdag.

Aftalen om våbenhvilen er en sejr for modstanden i Gaza, skriver Hamas-eksilleder Mousa Abu Marzook på Facebook.

- Forhandlingerne blev afsluttet med en aftale, der imødekommer vores folks modstand, skriver han på det sociale medie.

Der har været flere forsøg på at få løst striden, der har kostet over 2000 mennesker livet siden 8. juli, hvor Israel iværksatte en offensiv mod Hamas.

Det er ikke usædvanligt, at konfliktens ene part alene melder ud, at der er indgået en aftale. Det kan ske for at lægge yderligt pres på den anden forhandlingspart.

/ritzau/AFP