Palæstinensere: Over 400 er dræbt i Gaza

Antallet af dræbte i Gaza er søndag nået op over 400, siger den palæstinensiske vicesundhedsminister, nu da flere end 50 palæstinensere meldes dræbt under søndagens israelske granatangreb på Shejaia-bebyggelsen i det nordøstlige Gaza.

Samtidig er over 3000 såret, siden Israel iværksatte sin offensiv mod Hamas-bevægelsen i Gazastriben 8. juli, fremgår det af de palæstinensiske optællinger.

- 410 mennesker er blevet dræbt, siden krigen begyndte, og over 3020 mennesker er blevet såret - de fleste af dem civile, siger vicesundhedsminister Yussef Abu Rish til journalister på Shifa-hospitalet i Gaza City.

Det er her, at de mange døde og sårede er blevet bragt hen under søndagens bombardement.

Ældre mænd på hospitalet siger, at angrebet er noget af det værste, de har oplevet siden Seksdageskrigen i 1967, da Israel erobrede Gazastriben.

Det palæstinensiske selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, har erklæret tre dages landesorg og anklaget Israel for at begå en massakre.

Samtidig meddeler Israel søndag eftermiddag, at det har genoptaget offensiven i Gaza, efter at Hamas har brudt en to timers humanitær våbenhvile, der var aftalt for at gøre det muligt at evakuere de dræbte og sårede fra Shejaia.

Israels militær siger, at der blev skudt mod dets soldater kort efter, at våbenhvilen var trådt i kraft. Våbenhvilen var kommet i stand med hjælp fra Røde Kors.

Ifølge israelske medier skal en fremtrædende Hamas-leders søn, dennes hustru og to børn være blandt de dræbte under offensiven, der har et erklæret mål om at ødelægge et netværk af Hamas-tunneler på kryds og tværs af den israelske grænse.

Israels hær havde meddelt, at det ville udvide sin offensiv på landjorden ved at sende flere soldater længere ind i Gazastriben.

- For to dage siden fik indbyggerne i Shejaia besked på at evakuere området for at beskytte deres liv, siger en talskvinde for det israelske militær om søndagens angreb.

Siden Israels offensiv "Operation Protective Edge" blev indledt, er fem israelske soldater og to civile israelere blevet dræbt.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip