Palæstinensere siger ny våbenhvile indgået i Gaza

admin

|

10/08/2014

Dagens topnyheder

Palæstinenserne er gået med til en ny 72 timers-våbenhvile i Gaza.

Det bekræfter en palæstinensisk embedsmand. Han siger også, at Israel har tilsluttet sig, men det er endnu ikke bekræftet.

- Israel og den palæstinensiske side er blevet enige om en ny 72 timers våbenhvile for at påbegynde seriøse forhandlinger, der kan føre til en varig våbenhvile, siger embedsmanden.

Det er meningen, at våbenhvilen skal træde i kraft klokken 23 søndag aften dansk tid.

Egypten optræder som indirekte mægler mellem palæstinenserne og Israel, og det er et egyptisk forslag, som palæstinenserne har tilsluttet sig.

Der er ingen officiel reaktion fra israelsk side. En embedsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at de israelske politikere fortsat "diskuterer" det egyptiske forslag til en våbenhvile.

Der er heller ikke nogen officiel reaktion fra Hamas, der styrer begivenhederne i Gaza.

Den seneste våbenhvile brød sammen fredag morgen.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, sagde tidligere på dagen, at han ikke ser nogen grund til en våbenhvile, så længe Hamas bliver ved med at affyre raketter mod den jødiske stat.

- Israel vil ikke forhandle under angreb, sagde han og fortsatte:

- Vi har aldrig sagt, at offensiven var forbi. Operationen fortsætter, til dets mål - genetableringen af ro over en længere periode - er nået. Jeg har hele tiden sagt, at dette vil tage tid og kræve udholdenhed.

/ritzau/Reuters