Palæstinenserne kræver hastemøde i FN's Sikkerhedsråd

Den palæstinensiske selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, forlanger et hastemøde i FN's Sikkerhedsråd for at drøfte krisen i Gazastriben.

Søndag blev den blodigste dag i konflikten i fem år, efter at over 100 palæstinensere mistede livet i Gaza, mens Israel oplevede det største tab af soldater på én dag i årevis, da 13 soldater blev dræbt.

Søndag mødtes Abbas angiveligt med lederen af Hamas-bevægelsen, Khaled Meshaal, i Qatar for at finde en løsning på den snart to uger lange konflikt i Gazastriben. Efter mødet indkaldte han FN-landene.

- Jeg indkalder til et hastemøde i aften i FN's Sikkerhedsråd, siger han under en tv-transmitteret tale i Qatars hovedstad, Doha.

- Situationen er uacceptabel, siger han og beskriver de israelske angreb som "forbrydelser mod menneskeheden".

Det palæstinensiske selvstyres præsident har søndag erklæret tre dages landesorg og anklaget Israel for at begå en massakre.

Den amerikanske præsident Barack Obama har i en telefonsamtale med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, søndag udtrykt "alvorlig bekymring" omkring det stigende antal af dræbte efter søndagens angreb i Gaza.

Obama sagde videre, at han sender sin udenrigsminister John Kerry til Kairo for at mægle mellem parterne.

Endnu er det uvist, hvornår Kerry ankommer til Egypten, men det bliver "snart".

Den israelske premierminister siger, at Israel vil gøre, hvad der er nødvendigt for at stoppe raketangrebene fra Hamas og skabe ro.

Han siger, at det israelske militær gør dets yderste for at undgå civile tab, men at Hamas med fuldt overlæg går efter civile israelere og bruger indbyggerne i Gaza som "menneskelige skjolde".

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip